Welkom op de website van Diana Rouwreportage. Kijkt u gerust verder op mijn website. Voor alle foto’s die u op deze website ziet, heeft de familie toestemming gegeven (waarvoor – nogmaals – hartelijk dank!).

Mijn naam is Diana Derks. Ik heb mezelf, naast andere reportages, toegelegd op rouwreportages.

Een minder leuk moment denkt u misschien maar wel een héél belangrijk moment. Enkele redenen waarom een rouwreportage wenselijk zou kunnen zijn; nu met Corona kunt u wellicht niet iedereen uitnodigen. Er zijn mogelijk familieleden die in het buitenland wonen of in het ziekenhuis verblijven. Er zijn kleine kinderen die de uitvaart nu nog niet helemaal begrijpen. U mist door de emoties van deze dag bepaalde indrukken. Het vastleggen van de uitvaart kan helpen bij de rouwverwerking. Al met al … met een rouwreportage beschikt u over de mogelijkheid om de foto’s op een later tijdstip nog eens (samen) bekijken.

Hieronder lieve woorden door mensen waarvoor ik een rouwreportage fotografeerde.

 

 

Diana verstaat de kunst om met een klein detail wat ze vastlegt (op foto) iets heel groots te kunnen uitdrukken.
Ze was onzichtbaar aanwezig tijdens het afscheid en heeft voor de familie een onuitwisbare herinnering op een prachtige manier vastgelegd. Zij waren blij met haar en het uiteindelijke resultaat van haar fotografie!

Dank je wel, Diana!!

Freddy van Eerd

Tempus Uitvaartzorg

Diana is een professionele fotograaf die je emoties, gevoelens en uitdrukkingen vastlegt die je voor altijd koestert. Ze is aanwezig, maar eigenlijk ook onzichtbaar. Dat is haar sterkte en dat zie je ook terug in haar werk. We zijn haar enorm dankbaar.
Karolina Knysz

verloor haar dochter

Hoi Diana,

Wat een mooi album! Ik ben er weer helemaal stil van…

Met vriendelijke groet,

Petra Goossens

Uitvaartverzorger

Zeer plotseling heb ik afscheid moeten nemen van een van de allerbelangrijkste personen uit mijn leven. We zijn via via bij Diana terecht gekomen voor foto’s van ons huwelijk. Er ontstond een klik met haar, hoe ze mensen aanvoelt. In de jaren daarna heeft ze ook newbornshoots gedaan van onze kinderen, geboortekaartjes ontworpen, en zakelijke portfolio foto’s gemaakt. Rouwfotografie is nog onbekend en misschien wat vreemd, maar kan een waardevol aspect zijn voor rouwverwerking. Zoals je een huwelijk persoonlijk maakt, is dat ook voor een uitvaart zo. Veel woorden waren niet nodig ter voorbereiding. Met de uitvaart merk je niet eens dat ze er is. Ze is aanwezig met respect voor het moment. En ze weet emotie perfect vast te leggen. De dag is als een roes aan mij voorbij gegaan, maar deze foto’s hebben mij enorm geholpen bij het verwerkingsproces. En zijn voor onze (jonge) kinderen een toegevoegde waarde voor de herinnering aan een dierbaar persoon.

Friedarica Melsen-Theunissen

verloor haar grootmoeder

Een heel erg mooi, waardevol boek met een hele mooie impressie van de uitvaart en ook de periode van afscheid. Vind het erg fijn om het af en toe nog in te kijken want … foto’s brengen herinneringen tot leven!!!

Dank je wel, lieve Diana.

Mishka Ruijs

verloor haar vader

Lieve Diana,

Afscheid nemen van je vader, vreselijk heftig! Een tijd waarin je, door alle emoties, niet alles meekrijgt. Jij was hierbij op gepaste afstand aanwezig en wist met foto’s precies vast te leggen hoe het afscheid van mijn vader was: intens en warm. Heel erg bedankt!!

Shardi Duijf - Ruijs

verloor haar vader

Diana heeft voor mij een fotoboekje samengesteld met foto’s en aantekeningen uit de agenda van mijn overleden vrouw.
Dit album is voor niet alleen voor mij een van de dierbaarste herinneringen, maar ook voor haar familie en kennissen.

Het album wordt regelmatig ingekeken en dan komen de herinneringen vanzelf weer naar boven……

Jan Willems

verloor zijn vrouw