Mijn naam is Diana Derks. Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste analoge camera. Nog voor mijn twintigste kocht ik een goede Canon camera waar ik mijn eerste reportages mee fotografeerde. Op HBO niveau heb ik alle fotografie modules gevolgd die er aangeboden werden. Inmiddels fotografeer ik al JAREN digitaal (wat een genot). Ik fotografeer met verschillende professionele camera’s. De foto’s worden door mij ook digitaal nabewerkt.

Sinds 1998 fotografeer ik reportages en sinds 2013 ook rouwreportages. Het kwam eigenlijk doordat ik met mensen samen een pad bewandelde. Zo ontmoette ik een stel voor hun trouwdag, mocht ik vervolgens hun gezin portretteren, en terwijl ik in de studio aan het fotograferen was … vertelde hij dat zijn vader op sterven lag. Zo begon het …

Uitvaarten zijn verdrietige aangelegenheden …  maar ik ben elke keer weer geroerd doordat ik kennis mag maken met andermans leven. Ik vertaal graag hun verhalen van de uitvaart in beelden die een mooie indruk geven, voor altijd vastgelegd. Ik ben dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Dat ik kan en mag helpen in hun rouwverwerking met mijn fotografiebijdrage.

Inmiddels heb ik goed contact met meerdere uitvaartondernemingen, die mij bellen als nabestaanden foto’s willen van de uitvaart.